Het verhaal van Calzuro

Hoe een klomp uit kunststof een icoon werd in ziekenhuizen en daarbuiten

Als kind vergezelde Gianfranco Bidoia zijn vader Giuseppe op zijn afspraken in ziekenhuizen in heel Italië. Terwijl zijn vader medische apparatuur verkocht, raakte Gianfranco geboeid door de uniformen van de dokters en verpleegsters.

Gianfranco groeide op met die herinneringen en studeerde af als biomedisch ingenieur. De wetten en normen in ziekenhuiswereld waren ondertussen veel strenger geworden omdat er steeds meer nood was aan sterilisatie en bescherming tegen elektrische apparatuur. Gianfranco rook een uitdaging. Hij observeerde aandachtig chirurgen, dokters en verpleegsters in operatiekwartieren en experimenteerde met kunststof dat een antwoord bood op de uitdagingen van een modern ziekenhuis. 

Perfectionistisch design

In 1983 rolde de klassieke Calzuro voor het eerst van de band. Gianfranco overtrof zichzelf door, naast het volgen van de ziekenhuisvoorschriften, ook aandacht te besteden aan het draagcomfort. Wie elke dag urenlang rechtstaat wil niet thuis komen met vermoeide of pijnlijke voeten. Dankzij Gianfranco’s research in ziekenhuizen en het advies van podologen draagt elk detail van het design bij aan de ergonomie.

Comfort in de huiskamer, de tuin of aan het zwembad

Net door dat draagcomfort, groeide Calzuro uit tot een begrip in ziekenhuizen over de hele wereld. Maar ook daarbuiten. Steeds meer mensen halen Calzuro’s in huis voor het gebruiksgemak en toonaangevende lifestylemagazines als Vanity Fair en Elle schoven de klompen naar voor als ideaal schoeisel tijdens de vrije tijd. De kleurrijke klompen duiken op in tuinen, huiskamers, keukens en aan het zwembad, want ook daar maken mensen het zich graag gemakkelijk.

Daarom breiden we ons online aanbod steeds meer uit, zodat iedereen het paar kan bestellen dat bij hem of haar past. Of het nu in een ziekenhuis is, in een keuken of in een tuin, een Calzuro is altijd een plezier voor de voet.